Победи за Линдзи Вон и Тед Лигети през уикенда 06.12 | 11:12

Вон спечели Супер-Г в Лейк Луис, а Лигети гигантския слалом в Бийвър Крийк

От Георги Тотев

С американски победи приключиха стартовете от Световната купа в ски алпийските дисциплини този уикенд. Линдзи Вон спечели Супер-Г в Бийвър Крийк, докато Тед Лигети триумфира безкомпромисно в слалома в Бийвър Крийк.

Вчера трикратната носителка на Световната купа - Вон записа своята осма победа в Лейк Луис, като по този начин се реваншира на основната си конкурентка Мария Рийш, която спечели стартовете в петък и събота.

С време 1:20,72 минути в старта за Супер-Г, американката бе с близо секунда по-бърза от Рийш, която пък спря хронометрите на 1:21,55мин. Трета в Лейк Луис остана Джулия Манкузо - само на пет стотни от секундата зад германката.

След старта в неделя лидер във временното класиране за Големия кристален глобус при жените е Мария Рийш, която до момента има 514т. Втора с актив от 345т. е победителката от вчера - Линдзи Вон, а трета за момента е Виктория Ребенсбург (Германия).

В същото време в Бийвър Крийк Тед Лигети постигна безкомпромисна победа в гигантския слалом.

Американецът бе най-бърз в първия манш и даде трето време във втория, като по този начин събра общ резултат от 2:37,67 минути.

Втори в дисциплината остана олимпийският вицешампион - Кетил Янсруд от Норвегия с време 2:38,49мин. Третото място завоюва австриецът Марсел Хиршер, който постигна общ резултат от 2:38,91мин.

Истински подвиг в Бийвър Крийк направи швейцарецът Даниел Албрехт, който завърши 21-ви на 2,84сек. зад победителя. Това е първи старт за Албрехт от тежкото падане в Кицбюел през януари 2009г. След инцидента Дани прекара три седмици в кома с многобройни контузии.

След пет старта за Световната купа при мъжете начело е Марио Шайбер от Австрия с актив от 175т., следван от швейцареца Дидие Кюш - 158т. и норвежеца Аксел Лунд Свиндал, който до момента има 156т.

Водещи

Най-четени