Побойниците Гаджев и Косоко със спрени права за Вечно дерби №5 14.03 | 15:55

Дисциплинарната комисия към БФС ще разгледа случая следващата седмица

От Мариян Найденов

Националът на Левски Владимир Гаджев и колегата му в ЦСКА Омар Косоко няма да бъдат на разположение на треньорите си за Вечно дерби №5 между "червени" и "сини". Мачът е в събота (15 март) от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Двамата продължават да бъдат със спрени състезателни права, след като Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) не разгледа случая на днешното си заседание.

От ДК оставиха решението по казуса за следващото си заседание, което ще се проведе във вторник (18 март), и на него ще присъстват някои от длъжностните лица от предишния мач с Левски.

Косоко и Гаджев си налетяха след края на Вечно дерби №4 на 8 март, за което получиха червени картони от главния рефер Цветан Кръстев.

След това между играчите и техните клубове избухна сериозен скандал. От "Българска армия" обвиниха Гаджев в расизъм и заплашиха да заведат дело в УЕФА. Халфът на Левски пък на свой ред се закани да заведе дело за клевета срещу ЦСКА и изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров.

На днешното си заседание ДК наложи наказания от по един мач на трима футболисти заради различни провинения в предишния кръг. Това са Александър Бранеков от Локомотив (София), Момчил Цветанов от Литекс и Даниел Георгиев от Черно море.

Водещи

Най-четени