Повече от 100 гимнастици ще спорят за медалите на Купи "България" 06.03 | 15:18

Надпреварата се явява генерална репетиция за предстоящото Европейско първенство в София

От Мариян Найденов

Над 100 състезатели от 20 клуба са подали заявки за участие в Държавния турнир по спортна гимнастика за Купи "България", който ще се проведе на 7 и 8 март в зала "Раковски" в София.

По време на състезанието ще бъдат излъчени шампионите на страната ни в три възрастови групи – юноши и девойки (старша възраст), младежи и кадетки, и мъже и жени, като ще има и отборно класиране.

Веднага след турнира за Купи "България" девойките ни тръгват на едноседмичен подготвителен лагер в руската национална база по спортна гимнастика "Кръгло езеро" в Москва.

Надпреварата се явява генерална репетиция за предстоящото Европейско първенство, домакин на което отново е българската столица. Най-добре представилите се състезатели в Купи "България" по всяка вероятност ще попаднат и националния отбор и ще представят България на Европейското.

Шампионатът на Стария континент ще се състои от 12 до 25 май в "Арена Армеец", като до момента участие за потвърдили 37 страни.

Турнирът е от изключително значение за юношите и девойките, защото се явява квалификация, както за първите Европейски игри в Баку през 2015 година, така и за вторите Младежки Олимпийски игри в Нанцзин (Китай), които ще проведат през тази година (16 - 28 август).

Водещи

Най-четени