Поздрав за Григор и от спортния ни министър 22.01 | 16:00

Георгиева е горда с Гришо и направеното от него след загубата му от Рафа Надал

От Кремена Бедерева

"Да затрудниш Рафа Надал и накрая великият испанец да признае, че късметът в този мач е бил на негова страна – какво по-голямо доказателство за възможностите на Гришата".

С тези думи министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева похвали българската ни спортна гордост Григор Димитров, който днес славно бе победен от Рафа Надал на четвъртфиналите на турнира Australian Open. Гришо загуби двубоя от най-добрия тенисист в света, но му се противопостави във всички аспекти на играта.

Впечатлена от спортния талант на тенисиста ни Георгиева му изпрати лични поздрави чрез шефа на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

"За пореден път Григор Димитров показа на спортния свят, че мечтите стават реалност, когато човек е последователен и убедителен в своите намерения и работа. Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис", убедена е Георгиева.

Освен това, тя отбелязва, че като спортен министър е горда с личности като него. "Чрез спортната дипломация Гришо прави много за нашата страна."

Георгиева е уверена, че "за пореден път доказа, че е избрал правилния начин на подготовка, точните хора в неговия щаб и резултатите са налице. Да затрудниш Рафа Надал и накрая великият испанец да признае, че късметът в този мач е бил на негова страна – какво по-голямо доказателство за възможностите на Гришата.”

 

Най-четени