Пол Скоулс обмисля завръщане и за Англия 24.01 | 14:19

37-годишният халф не е играл за страната си от 2004 година, въпреки многократните молби на треньорите да преосмисли решението си

От Мариян Найденов

Халфът на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс не изключва възможността да се върне в националния отбор на Англия като призна, че е бил изкушен от Фабио Капело да играе на Световното първенство в ЮАР през 2010 година.

Скоулс окачи бутонките в края на миналия сезон, но по-рано този месец направи шокиращо завръщане за "червените дяволи". 37-годишният халф не е играл за страната си от 2004 година, въпреки многократните молби на треньорите да преосмисли решението си.

"Харесва ми да съм у дома, но бях изкушен", сподели Скоулс пред Daily Express за възможността да играе за Англия на последното световно първенство.

"Всеки час си променях решението. Но накрая мисълта да съм далеч от вкъщи за шест седмици наклони везните. Просто не обичам да ме няма за дълги периоди. Затова се отказах още след Евро 2004. Освен това смятах, че не играя много добре."

Скоулс обаче не изключва възможността да играе на Евро 2012, като добавя: "Кой знае?"

Бившият национал признава също, че е бил притеснен, когато предложил на сър Алекс Фъргюсън да се завърне за Юнайтед.

"След два месеца тренировки с младежкия отбор, реших, че все още мога да играя", обяснява Скоулс. Взех участие в няколко тренировъчни игри и навлизах във все по-добра форма, така че отидох да се видя с мениджъра.

Как се чувствах? Уплашен. Не знаех каква реакция ще получа. Казах на треньора, че искам да играя отново, не задължително за Юнайтед - просто да играя. Той беше чудесен. След това, да кажа на съотборниците си и да изляза отново на терена не беше проблем."

Най-четени