Пол Скоулс обяви края на кариерата си 31.05 | 12:12

Легендарният английски полузащитник спира с футбола след 17 години и ще се насочи към треньорството

От Краси Киров

Пол Скоулс реши, че след загубения финал в Шампионската лига срещу Барселона, е време да се оттегли от големия футбол, съобщава официалният сайт на Манчестър Юнайтед. Той обаче ще остане на "Олд Трафорд" и ще изпълнява треньорска роля в клуба. Бенефисът му ще бъде в "Театъра на мечтите" през август.

Скоулс беше част от вълната на таланти при "червените дяволи" през 90-те години на миналия век. В дебюта си в Купата на Лигата срещу Порт Вейл през 1994/95 той реализира два гола и оттогава има цели 676 мача с екипа на шампионите.

Сър Алекс Фъргюсън каза: "Какво още бих могъл да кажа за Скоулс, което не е казвано досега? Ще ни липсва този невероятен играч. Пол винаги е бил посветен на клуба и се радвам, че ще бъде в треньорския щаб от догодина. Той е вдъхновение за по-младите играчи и знаем, че ще продължи тази своя роля".

Самият Скоулс сподели, че за него е била чест възможността да направи толкова успешна кариера в Юнайтед.

"Винаги съм искал да играя футбол. Не взех лесно решението да се откажа, но сега ми се струва подходящото време да го направя. За мен е огромна привилегия участието в знаменития клуб на Юнайтед, който спечели рекордна 19-та титла на Англия."

Скоулс има сериозна визитка с трофеи през годините, прекарани в Юнайтед. Той е печелил титлата на Англия цели 10 пъти, три пъти е триумфирал в ФА Къп и два пъти в турнира за Купата на Лигата. Има пет трофея Къмюнити Шилд, две титли от Шампионската лига, както и една междуконтинентална купа и един златен медал от Световното клубно първенство.

Водещи

Най-четени