Полицията има хора под прикритие във футболните агитки 22.01 | 09:39

Това разкри главен комисар Антон Златанов пред TV7

От Краси Киров

Главен комисар Антон Златанов разкри в предаването "Пред банята" по TV7, че полицията има хора под прикритие във футболните агитки.

Той коментира и масовия бой между фенове на Левски и ЦСКА, разразил се в Борисовата градина в София в неделя, при който трима души бяха ранени, единият от които тежко.

"Случи се нещо, което не би трябвало да се случва. В празничен почивен ден, в парка, където се разхождат майки с деца и всякакви хора, се сбиват между 200-300 души, фенове на Левски и ЦСКА. Не е случайна среща. Чух как са се срещнали случайно, били нападнати, общо взето всички са невинни", каза Златанов.

"Там наши хора са го предотвратили с риск за живота си. Ако нямаше 15-20 полицаи да го спрат, щеше да има повече пострадали. Имаме един пострадал полицай със счупена ръка, на един му е гръмнала димка в каската. 3 лица са наранени и бяха приети в болница, като състоянието на едното лице бе тежко", добави служителят на МВР.

Запитан дали полицията има хора под прикритие сред агитките, Златанов отговори така: "Ако следите напоследък, какво се случва вие виждате, че ние 3-4 пъти годишно правим специализирани операции, на които по 20-30 човека ги вкарваме в съда. Това идва от целенасочена работа, взимаме най-хубавото от чужбина и го прилагаме.

Знаем голяма част от участвалите във вчерашния бой, вчера бяха арестувани 8 лица, единият още днес бе осъден. За мен е важно да се стигне до осъдителна присъда, оттам нататък съдът преценява."

Водещи