Полските власти прилагат крути мерки срещу хулиганите 10.05 | 18:03

Двадесет и двама са арестуваните след размириците по време на финала за Купата

От iNews.bg

Полската полиция е арестувала 22-ма хулигани във връзка с размириците по време на финала за купата на страната миналата седмица между Лех Познан и Легия Варшава. Бройката на затворените се очаква да нарасне, след като повече от 70 души са в полезрението на властите.

Полицията използва водни струи, за да озапти феновете, които нахлуха на терена и чупеха седалки при победата на Легия с 5:4 след дузпи в Бидгошч.

"До този момент сме арестували 22-ма души", заяви говорителят на полицията Мариуш Соколовски. "Индетифицирали сме повече от седемдесет хулигани по време на финала миналата седмица и е много вероятно да последват още арести."

Подобни буйства на феновете петнят името на един от домакините на Европейското първенство през 2012-та година и това води до по-тежки наказания за провинилите се. Правителството предприе мерки и спрямо Легия и Лех, като ще затвори стадионите им за поне един мач.

Главният прокурор на Полша Андрей Серемет предложи нови строги мерки за предотвратяване на подобни ситуации в бъдеще. Неговите идеи бяха за забрана на феновете да закриват лицата си и да носят качулки по време на мачове.

Водещи

Най-четени