Полша е готова на строги мерки срещу футболното хулиганство 07.04 | 20:00

Строги закони и суровото им прилагане желаят ръководните фактори в полския футбол

От iNews.bg

Един от домакините на предстоящото Европейско първенство по футбол през 2012 – Полша, има сериозен проблем с футболното хулиганство. Европейската футболна централа многократно е отправяла критики към поляците във връзка с доста големия брой инциденти, които техните привърженици предизвикат по стадионите.

Година преди първенството в Полша и Украйна обаче, полската държава подчерта своята решителност да се справи с хулиганството и да отговори на критиките на УЕФА подобаващо, като проведе едно перфектно първенство на територията на страната си.

На специална среща днес представители на полицията, съда и футбола си обещаха да работят много по-обединение в името на спорта и нормалното протичане на големите събития през следваща година.

Официалните лица подчертаха важността от бързо идентифициране и обезвредяване на хулиганите, призовайки законите да бъдат спазвани и прилагани още по-стриктно и сурово за онези, които нарушават обществения ред.

"Нашата цел е да координираме възможно най-добре действията на всички институции, от които зависи ограничаването на футболното хулиганство. Ефективността на нашите действия зависи в огромна степен и от навременното и точно прилагане на законите", обяви спортният министър на Полша Адам Гежа.

След края на местното футболно първенство ще бъде организирана и нова среща, на която да бъдат отчетени постигнатите резултати. За последно сериозни проблеми предизвикани от полските фенове имаше в Литва през миналия месец, когато националният отбор на Полша игра контролна среща в Каунас.

Стотици хиляди привърженици от цял свят се очакват на Европейското първенство през следващата година, а футболната общественост в Европа отдавна не крие своите притеснения дали Полша и Украйна ще се справят с тежката организация на надпревара от подобен ранг.

Водещи

Най-четени