Помилваха играч на Реал Мадрид 18.12 | 20:58

Отмениха картон на Серхио Рамос

От Иво Вецев

Капитанът на Реал Мадрид в отсъствието на Икер Касияс - Серхио Рамос, беше помилван от Дисциплинарната комисия към футболната федерация на Испания и ще може да излезе срещу Валенсия през уикенда.

Апелативният комитет взе решение да отмени първия жълт картон на защитника по време на мача срещу Осасуна (2:2) от Примера дивисион, като това автоматично анулира червeния картон, който му беше показан още в 44'.

Както е известно, в този двубой Реал игра с човек по-малко около 40 минути, след като Рамос си изпроси два жълти картона в рамките на само 12 минути. Ръководството на тима обаче обжалва показването на първия наказателен картон, като повторенията доказаха, че капитанът на "белия балет" не е извършил нарушение.

Реал Мадрид искаше отмяна на всички картони, но при втората ситуация той удари противников състезател с лакът в лицето и картонът беше запазен. Това обаче няма да попречи на Рамос да вземе участие в последния мач от Примера дивисион за 2013 година срещу Валенсия на "Местая".

Това е един проблем по-малко за Карло Анчелоти, който ще може да използва един от тримата си централни защитници. Пепе е наказан за срещата, а Рафаел Варан ще поднови тренировки през януари. 

Водещи

Най-четени