Поредна титла за Нойнер, германката със шесто злато от Световно първенство 05.03 | 17:29

Емилия Йорданова се класира за преследването утре

От iNews.bg

Олимпийската шампионка от Ванкувър '2010 в преследването и в масовия старт Магдалена Нойнер (Германия) спечели златния медал в спринта на 7.5 км за жени от световното първенство по биатлон в руския зимен център Ханкти-Мансийск.

Германката не направи грешка на огневия рубеж и финишира за 20:31.2 минути. За Нойнер това е 6-ти златен медал от световно първенство и общо 8-ми в нейната кариера.

Втора завърши Кайса Макарайнен (Финландия), която също не направи грешки в стрелбата и изостана само на 12.2 секунди след германката.

Олимпийската шампионка в спринта от Ванкувър'2010 Анастасия Кузмина (Словакия) заслужи бронза. Тя повали 9 от 10-те мишени и остана на 40.0 секунди от първото място.

От българките с най-предно класиране завърши Емилия Йорданова. Тя се нареди 46-а и спечели право да участва в преследването утре. Йорданова направи една грешка в стрелбата и финишира на 3:18.3 минути след Нойнер.

В състезанието участваха 103 биатлонистки, като първите 60 от тях се класират за утрешното преследване.

В генералното класиране за Световната купа днес след второто си място начело излезе Кайса Макарайнен със 798 точки, следвана от Андреа Хенкел (Германия) със 774 точки, която днес остана 20-та. Трета е Хелена Екхолм (Швеция) със 763 точки.

Водещи

Най-четени