Порой от голове и рекорди в Шампионската лига 22.10 | 11:15

С най-голям принос в чупенето на рекорди бе украинският шампион Шахтьор (Донецк)

От Мариян Найденов

Футболните фенове още дълго време ще помнят миналата нощ в най-престижния европейски клубен турнир - Шампионската лига.

Снощи станахме свидетели на цели 40 попадения в първите осем мача от третия кръг в тазгодишното издание на турнира. Това е нов рекорд в надпреварата, а предишното най-добро постижение бе с 3 гола по-малко - 37.

С най-голям принос в чупенето на рекорди бе украинският шампион Шахтьор (Донецк), който буквално унищожи местния БАТЕ в Борисов, унижавайки го със 7:0 пред собствените му фенове.

Шахтьор се превърна в първия отбор, който вкарва шест попадения за едно полувреме в Шампионската лига.

Бразилският нападател Луис Адриано на "миньорите” стана първият футболист с четири гола за едно полувреме в Шампионската лига. Той се разписа общо пет пъти в двубоя, с което стана и вторият играч след звездата на Барселона Лионел Меси с 5 гола  в едни мач в най-престижния европейски клубен турнир. Освен това Луис Адриано подобри рекорда за най-бърз хеттрик в турнира, реализирайки своя в рамките на едва 7 минути.

Германският колос Байерн Мюнхен пък записа рекордна победа при гостуване в Шампионската лига, след като разгроми Рома със 7:1 на "Олимпико" в Рим в среща от група Е на надпреварата.

Звездата на Барселона Лионел Меси показа добра форма преди предстоящото през уикенда Ел Класико с Реал Мадрид и се изравни с лидера на "кралския клуб” Кристиано Роналдо на второто място по отбелязани голове в Шампионската лига.

Лионел Меси бе точен за 2:0 при победата на каталунците с 3:1 над Аякс на "Камп Ноу”, а попадението бе под №69 в турнира. Така Меси и Роналдо са вече на само 2 гола от рекорда на легендата на Реал Мадрид - Раул Гонсалес Бланко (71), като португалецът ще има възможност да атакува кота 71 още тази вечер в дербито на деня между Ливърпул и Реал на "Анфийлд".

Българският шампион Лудогорец също ще има възможност да влезе в историята на турнира, ако постигне положителен резултат срещу Базел на Националния стадион "Васил Левски". При победа или равенство разградските "орли" ще се превърнат в първия роден отбор, печели точки в груповата фаза на турнира.

Най-четени