Порто нанесе първо поражение на ПСЖ 04.10 | 00:15

"Драконите" спечелиха с 1:0 на своя "До Драгао"

От Константин Симидчийски

Мултимилионният Пари Сен Жермен допусна първа загуба в групите на Шампионската лига, след като днес воденият от Карло Анчелоти състав загуби с 0:1 гостуването си на Порто.

Хамес Родригес повали парижани с късен гол в 83', като по този начин "драконите" са едноличен лидер в група А с актив от 6 точки. ПСЖ и Динамо Киев разполагат с по 3, докато Динамо Загреб отново се очертава като аутсайдер с нулевия си актив.

През първата част и двата състава имаха шансове за отбелязване на първи гол, но топката така и не влизаше в мрежата. Моутиньо и Родригес пробваха късмета си в началните минути, като близо до гол бе и Данило. В 14' първи шанс се откри и пред Златан Ибрахимович, но шведският таран стреля в аут.

До почивката на "До Драгао" продължи да бъде интересно, макар и головете да липсваха. В 18' отново Моутиньо бе неточен, а в 20' Елтон спря изстрел на Златан.

В 60' отново Порто бе по-настоятелният тим в атака, но опит на Хамес Родригес се оказа неуспешен. В 62' пред "драконите" се откри отличен шанс, но Варела не съумя да преодоле Сиригу.

Постепенно се стигна и до 83', когато трибуните на "Ещадио До Драгао" изригнаха в един глас. Защитата на ПСЖ не успя да се справи с едно центриране в наказателното поле на гостите, а Хамес Родригес бе на точнот място, за да насочи топката в мрежата на Салваторе Сиригу - 1:0.

До края на двубоя ПСЖ не успя да намери отговор на инкасираното попадение, като дори влизането в игра на Хавиер Пасторе и Езекиел Лавеци през втората част не помогна на парижани в предни позиции.

Водещи

Най-четени