Португалски ас избира между Левски и Лудогорец 27.12 | 10:57

Звездата на Берое напуска Стара Загора през зимата

От Иво Вецев

Звездата на Берое Давид Каядо почти сигурно ще напусне отбора от Стара Загора през зимния трансферен прозорец, като според информация на агенция Блиц португалецът ще избира между офертите на Левски и Лудогорец.

В момента това са двата най-силни тима в родното първенство, като те окупират първите две места, а шампионите имат аванс от само 1 точка на върха в класирането - 38 срещу 37, а Литекс и ЦСКА изостават на девет от лидера.

24-годишният полузащитник има договор до лятото на 2014 година, като заралии настояват да получат около 500 хиляди евро за правата на португалеца, като именно тази цена е заложена в клаузата за разтрогване на футболиста.

Каядо е в много добри отношения с треньора на Левски Илиан Илиев, който го доведе в Берое преди да напусне своя пост в посока "Георги Аспарухов". Младият специалист е добре запознат в качествата на португалеца, а за негов трансфер се говореше още през лятото, но тогава до сделка не се стигна.

В същото време Лудогорец най-вероятно ще се раздели със звездата Марселиньо, като Ивайло Петев вижда перфектния заместник в лицето на Каядо, а за Домусчиев не би било проблем да осигури нужните средства за този трансфер.

Берое пък се надява да получи и солиден процент от бъдеща сделка за правата на своята звезда, като в момента ръководството на тима усилено търси заместник на най-силния си играч.

Левски вероятно е с едни гърди напред за правата на Каядо заради успешните сделки между "сините" и Берое през последните години, като Иво Иванов и Димитър Везалов са двама от играчите, които смениха Стара Загора със София през последните години.

Водещи

Най-четени