Посрещнаха Йордан Йовчев като национален герой в Крумовград 25.05 | 15:59

Легендата на родната гимнастика откри нова спортна площадка в родопския град

От Мариян Найденов

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Йордан Йовчев беше посрещнат вчера в Крумовград като национален герой.

В Деня на българската просвета и култура близо 3 000 човека го очакваха с нетърпение, за да представи новата фитнес площадка в градския парк. Легендата на родната гимнастика не ги остави да чакат дълго и заедно с кмета г-жа Себихан Мехмед откриха новото съоръжение.

"Виждам, че нямате търпение да изпробвате тези хубави уреди, каза заместник-министърът на децата. "Вярвам, че ще ги пазите. Тук могат да тренират абсолютно безплатно хора от всякаква възраст и по всяко време на денонощието. Пожелавам ви винаги да намирате време за спорт."

Кметът на Крумовград изказа специалната си благодарност лично на заместник-министъра за това, че е намерена формулата за финансиране на такъв хубав социален проект.

Йордан Йовчев изнесе безплатен урок, с който успя да впечатли малки и големи. Хората се тълпяха около него, за да вземат автограф или да се снимат с големия спортист.

Днес, 25 май, от 12 часа в центъра на град Белене заместник-министър Йордан Йовчев отново ще открие нова фитнес площадка. Тя ще бъде шестата от общо осемте съоръжения, които МФВС изгражда на територията на цялата страна. Изпълнител на проекта е фирма "Спорт парк фитнес - България" ООД.

Водещи

Най-четени