Почетоха Иван Абаджиев по случай 80-годишния му юбилей 14.02 | 18:35

Легендарният треньор получи от министър Свилен Нейков почетен плакет за изключителен принос в развитието и успехите на българския спорт

От Мариян Найденов

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков прие в кабинета си Иван Абаджиев, по повод неговата 80-годишнина.

Легендарният български щангист и треньор на националния отбор по вдигане на тежести бе придружен от Александър Крайчев, сребърен медалист от Мюнхен през 1972 г.

Иван Абаджиев получи от министър Нейков почетен плакет за изключителен принос в развитието и успехите на българския спорт и джобен часовник с позлатен герб на капака.

На срещата, която се състоя в кабинета на министър Нейков, присъстваха заместник-министърът на спорта Лазар Каменов и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, който също поднесе почетен плакет на легендарния тежкоатлет.

"От срещата с г-н Абаджиев научихме много неща. Все пак той е треньор на XX век. Създал е 12 олимпийски, 57 световни и 64 европейски шампиони. Помагал е на целия български спорт. Готов е със същата енергия да работи за любимия спорт, който му е в сърцето", каза министър Нейков.

"Българските щанги боледуват. България трябваше да падне ниско долу, за да се разбере, че не е това пътя по който е тръгнала. Няма подготвени тежкоатлети", така г-н Абаджиев коментира положението в родната тежка атлетика.

Водещи

Най-четени