Прандели загатна, че ще напусне Италия след Евро 2012 28.06 | 19:52

Селекционерът на Италия сподели, че му лиспва ежедневната работа с клубен отбор

От Иво Вецев

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели индикира, че може да се откаже от поста си начело на отбора след края на Евро 2012, признавайки, че му липсват всекидневните тренировки с клубен отбор.

Треньорът на "адзурите" получава похвали от всяко кътче на света, тъй като класира считаната за аутсайдер в началото на турнира Италия до полуфиналите на европейското първенство в Полша и Украйна.

Той обаче иска да се завърне към тренирането на клубен отбор, а интерес към 54-годишния специалист не липсва, като най-сериозните слухове споделят, че той може да поеме английския Тотнъм.

"Имам договор, който ме задържа начело на Италия до 2014-а година и имам прекрасни отношения с всички в отбора и федерацията", заяви Прандели в интервю за RaiSport.

"Но все пак винаги съм казвал, че ми липсва да работя на игрището всеки ден. Нека приключи Евро 2012 и ще преценим какво да правим.

В момента наставникът на "Скуадра адзура е фокусиран единствено върху сблъсъка тази вечер на водения от него тим срещу считания за фаворит на Евро 2012 отбор на Германия.

"Имам добро усещане двубоя довечера", сподели обнадеждено Прандели. "Това е мач с много голям емоционален заряд и големи очаквания.

"Когато започнахме подготовката в Коверчиано, имахме доста проблеми (скандалът с уредени мачове в Италия), както знаете не ни се отрази добре.

"Все пак ние се обединихме и поставихме колектива над всичко и мисля, че правим нещо страхотно тук в Полша и Украйна", добави селекционерът.

Италия и Германия се изправят една срещу друга тази вечер от 21:45 часа българско време на Националния стадион във Варшава, за да определят кой ще играе срещу Испания на финала на Евро 2012.

Водещи