Прандели не е отписал Тоти и Дел Пиеро за Евро 2012 19.04 | 17:30

Не е изключено двамата ветерани да попаднат в плановете на селекционера, намекна самият той

От Константин Симидчийски

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели заяви, че вратите на отбора не са затворени за ветераните Франческо Тоти и Алесандро дел Пиеро. Специалистът в момента е на обиколка при всички клубове от Серия А и вчера посети лагерите на Лацио и Рома.

Той говори за възможността да извика в тима Тоти и Дел Пиеро за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна това лято, особено след поредицата контузии и проблеми, които има в атака.

"Когато говорим за Тоти и Дел Пиеро, трябва да покажем голямо уважение. Дали ще бъдат извикани за Евро 2012? По-добре е да не говорим такива неща, но те определено са дали много на италианския футбол и съм сигурен, че още има какво да дадат. Решенията, които взимам, когато съставям отбора, не се основават само на акта на раждане на футболистите", обясни Прандели.

Последният мач на Тоти с националната фланелка бе на финала на Световното първенство срещу Франция през 2006-та година., докато Дел Пиеро за последно игра за Италия при победата над Грузия с 2:0 през септември 2008 година.

"Колкото до Антонио Касано - чакаме го. Той се възстановява с голям ентусиазъм", добави наставникът на "скаудра адзура".

Наскоро Касано се завърна в игра за Милан, след пет месечно отсъствие от терените, заради операция на сърцето.

Водещи

Най-четени