Предрекоха на Григор Димитров много успехи през 2013-а 17.12 | 10:23

The Tennis Channel направи интересна подборка на 10-те млади тенисисти, на които им предстои бляскава 2013-а година

От Мариян Найденов

Американският специализиран телевизионен канал "The Tennis Channel" направи интересна класация на най-добрите млади тенисисти, които ще направят пробив през новата 2013-а година.

В списъка с тенисисти фигурират 10 имена - при мъжете това са Григор Димитров, белгийският талант Давид Гофен и трима американци - Денис Кудла, Джак Сок и Стивън Джонсън.

При дамите има две представителки на САЩ - Мадисън Кийс и Саманта Крауфорд, две на Великобритания - Лора Робсън и Хедър Уотсън и унгарката Тимеа Бачински.

Колкото и пристрастна да е тази класация, все пак половината номинирани са американци, не може да се отрече, че това е поредното признание за Гришо, който през 2012 направи най-силния сезон в досегашната си кариера, завършвайки годината под номер 48 в световната ранглиста.

От "The Tennis Channel" са заснели и видео с всяка една от 10-те млади звезди, в което тенисистите дават кратко интервю, като в материала, посветен на българина, за него говори и вече бившият му треньор Патрик Муратоглу.

ВИДЕОТО на Гришо може да видите ТУК>>, a ТУК>> може да гледате видеата и на останалите девет избраници на американската телевизия.

Ето и част от българския вариант на интервюто с коментарите на Григор Димитров и Патрик Муратоглу:

"Различно е. Като бях малък гледах много Пийт Сампрас и Андре Агаси, всички тези момчета, които правеха едни от най-добрите мачове, както и разбира се Роджър Федерер и всички останали след това - те пренесоха тениса на друго ниво", започва 21-годишния хасковлията с най-ранните си детски спомени за тениса.

743225

"Щастлив съм, че понякога в тениса можеш да излезеш на корта и да изразиш себе си, начинът, който се чувстваш", добави Гришо.

"В него има много любов, която той иска да даде на хората, но също така е много спокоен и винаги щастлив. Всеки го харесва. Той е страхотен човек, наистина страхотен човек", така го описва бившият му треньор Патрик Муратоглу.

"Той е много завършен тенисист. Не е като да кажем Милош Раонич, който също много харесвам - той има невероятен сервис и форхенд. Димитров обаче е играч, който има много, много различни оръжия. Той трябва да се научи как да ги използва и как да прави правилната комбинация от удари, за да постига успехи на корта" продължава с коментара си за Гришо френският специалист.

До края на следващата година трябва да е в Топ 30. Може и по-добре, но поне Топ 30", прогнозира още французинът.

Какво още казват във видеото на "The Tennis Channel" Гришо и бившият му треньор може да видите при колегите от Sporta.bg>>.

743224

Най-четени