Президентът на Реал (М) разкри бъдещето на Роналдо 28.05 | 16:20

"Нашето желание е да изградим отбор около него", призна Флорентино Перес

От Константин Симидчийски

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес успокои всички привърженици на "кралския клуб", заявявайки, че че няма как голямата звезда на тима Кристиано Роналдо да напусне "Сантяго Бернабеу" през лятото.

Около името на португалеца често се шуми, че може да приеме евентуална мултимилионна оферта от Пари Сен Жермен, като слуховете го пращат и в неговия бивш клуб Манчестър Юнайтед.

Самият Роналдо също налива масло в огъня, като на този етап "седмицата" отказва да преподпише своя договор с "белите". Все още се помни и изявлението му от началото на сезона, когато нападателят заяви, че се чувства "тъжен" в Мадрид, без да пояснява причината за това.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес обаче изрази увереност пред испанско радио, че няма да допусне напускане на футболист №1 на клуба.

"Не зная дали той има оферта от ПСЖ", призна Перес. "През миналото лято той ми каза, че е тъжен, а аз му отговорих, че ще направим всичко възможно, за да бъде отново щастлив. Той имаше момент, когато не се чувства добре, но всичко вече е забравено. Поведението му оттогава е впечатляващо, като Кристиано се превърна в пример за всички останали", добави президентът на "лос меренгес".

Флорентино Перес бе категоричен, че Реал Мадрид притежава най-добрия футболист в света за настоящия момент.

"Той е най-добрият. Нашето желание е да изградим Реал Мадрид около него".

Смята се, че френският Пари Сен Жермен е готов да предложи 20 милиона евро годишна заплата на португалеца, което е два пъти колкото сегашното му възнаграждение в Мадрид. Попитан дали може да предложи подобна оферта, Перес отговори:

"Бих желал той да е най-скъпоплатеният футболист в света".

Водещи