Премиерът към Цвети Пиронкова: Аз и България се гордеем с вас! 10.01 | 17:27

Според Орешарски тенисистката ни е показала характер и устрем за победа

От Филипа Тодева

Постигнахте тази своя победа, като показахте характер и устрем за победа, надвивайки дори болката. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна в поздравителния си адрес към българската тенисистка Цветана Пиронкова, която днес спечели своята първа титла от турнир на WTA (Женската тенис асоциация), съобщиха от пресцентъра на МС.

Премиерът изказва задоволството си от победите на най-високопоставената българска тенисистка. Той е убеден, че именно младите българи са тези, на които дължим не само добрите перспективи за развитие на страната ни, но и защитата на доброто ѝ име пред света.

Министър-председателят Орешарски изразява надеждата си, че силните игри и възходът на Цветана Пиронкова ще продължат и след тази вълшебна за нея седмица, в която тя записа осем поредни победи и спечели финала заслужено и със стил. Според премиера успехът ясно показва всеотдайния труд и успешната реализация на таланта на Цветана Пиронкова.

"Изключително съм горд да Ви поздравя, както и да споделя, че България се гордее с Вас”, изтъква още министър-председателят в поздравителния адрес. Той изразява своята увереност, че дядо Никола, на когото Цветана Пиронкова посвети титлата си, би се гордял със своята внучка шампион.

Министър-председателят Пламен Орешарски пожелава на Цветана Пиронкова да се запази от контузии и да бъде здрава, да я съпътства много късмет и много успехи по световните кортове.

Водещи

Най-четени