Преобразена България не успя да покори Русия, но загуби достойно 07.09 | 23:54

"Лъвовете" отстъпиха с 3:2 гейма след като водеха с 2:0 след страхотна игра в първите два гейма. Тодор Скримов и Цветан Соколов записаха по 20 точки за успеха.

От iNews

България отстъпи на Русия с 2:3 гейма (25:20, 25:23, 20:25, 23:25, 10:15) в изключително драматичен сблъсък на Световното първенство по волейбол.

"Лъвовете" могат много да съжаляват за пропуснатия успех след като поведоха с 2:0, но допуснаха обрат от олимпийските шампиони.

Въпреки загубата обаче можем да се гордеем с играта на "лъвовете", които показаха, че могат да играят като равен с равен срещу най-големите сили в света на волейбола.

Възпитаниците на Пламен Константинов стартираха много уверено и изиграха най-силните си два гейма на световното по волейбол. Всички компоненти в играта на българите работеха перфектно.

За разлика от нас в началото руснаците допуснаха повече грешки при посрещането, но играта на Дмитрий Мусерски от сервис компенсираше изоставането в тежките моменти. След вторият гейм победата изглеждаше още по-близо, но руснаците се върнаха преобразени след дългата почивка между втория и третия гейм. Това подейства много стимулиращо и те успяха да изтръгнат победата. Въпреки това българите не се предадоха до последно и се бореха за всяка топка.

Най-добри в този мач бяха Цветан Соколов и Тодор Скримов, които реализираха по 20 точки. Най-голямото оръжие на Русия и в този мач бе сервисът. Руснаците направиха 17 точки срещу 9 на българите по този показател. Блокадата на руснаците сработи в последните геймове и те записаха 14 точки срещу 11. Най-силният ни компонент тази вечер бе атаката защото направихме 58 точки срещу само 44 за руснаците.

Въпреки загубата обаче България продължава напред в следващата групова фаза, където ще срещне отборите на Бразилия, Германия, Финландия и Куба. В тази група са още отборите на Русия, Китай и Канада, като резултатите от първата фаза се запазват.

Пламен Константинов направи две смени от мача с Египет, като остави Тодор Алексиев на резервната скамейка за сметка на Тодор Скримов, а Цветан Соколов се завърна сред титулярите. По-важното в състава бе, че треньорът извади Светослав Гоцев от групата за мача за сметка на Мартин Божилов.

В началото на първият гейм обаче единственият ни център Виктор Йосифов се контузи след като стъпи накриво и това означаваше, че диагоналът Даниел Милушев трябваше да влиза да играе като център. Това се оказа много добра идея и надъханият Милушев бе истинска конкуренция на мощния Дмитрий Мусерски при изпълнението на сервисите.

Вижте още снимки от България - Русия и развитието на двубоя гейм по гейм само в в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени