Приеха Ейдриън Нюи в Залата на славата 17.02 | 15:23

Инженерът може да се похвали със световни титли за три различни отбора, като заслужено попадна сред избраниците на списание Motor Sport

От Константин Симидчийски

Геният на световния шампион Ред Бул Ейдриън Нюи бе приет сред редица други легенди от Формула 1 в Залата на славата на списание Motor Sport.

Нюи получи признание за спечелените от него световни титли с три различни отбора от Формула 1, като приемането му в Залата на славата се състоя на специална церемония в английската столица Лондон.

По този начин талантливият инженер се присъединява към имена от калибъра на Михаел Шумахер, Айртон Сена, Джим Кларк, Енцо Ферари, сър Стърлинг Мос, Хуан Мануел Фанджо и сър Джаки Стюърт. Самият Ейдриън Нюи определи получената чест като "невероятно усещане".

"Това е нещо, за което винаги съм мечтал. Да се присъединя към толкова много легенди. Към хора, които съм следвал в работата си. На които съм се възхищавал, когато съм бил по-млад. Чувството е невероятно и много специално", коментира Ейдриън Нюи, който е движеща сила за доминацията на Ред Бул в последните две години.

Приет в Залата на славата на списание Motor Sport бе и световният шампион за 1964 година Джон Съртис, който остава единственият състезател в историята, печелил титли катко във Формула 1, така и в мотоциклетните спортове.

Най-четени