Присаждат стволови клетки на Шумахер, има голяма надежда за шампиона 10.09 | 16:30

Седемкратният победител във Формула 1 е бил приет тайно в парижка болница, където лечението му е поето от светило

От iNews.bg

Колкото и да пазят в тайна състоянието на Михаел Шумахер от семейството му, все пак изтече някаква информация за лечението, което ще премине той в парижката болница "Жорж Помпиду". Той беше приет там тайно в понеделник следобед, за да мине курс по терапия със стволови клетки. 

Проф. Филип Менаш се е заел с процедурите, като те са започнали още в понеделник вечерта и ще продължат през целия ден във вторник, а в сряда германският бивш пилот ще бъде изписан да се прибере в дома си в Женева. 

С този метод се гарантира единствено, че Пилето няма да пострада от евентуални възпаления, причинени от прикования му към инвалидна количка начин на живот. Но надеждите на семейството му са с тази терапия да се постигне и процес на възстановяване на загубените клетки заради инцидента. 

Шуми вече е минал два курса при проф. Менаш в началото на годината, които са били проучвателни за това дали терапията би могла да му помогне да се възстанови. Светилото в кардиохирургията дал зелена светлина за това, така че сега надеждите са, че може би скоро бившият пилот ще може да направи огромна крачка напред във възстановяването си. 

Тази терапия се оценява на милиони евро, които обаче са най-малкия проблем на богатото семейство на Пилето.

Водещи

Най-четени