Пристигнаха седалките за новия стадион на Ботев (Пд) 28.01 | 16:16

Те са дарение от Община Пловдив, която ще оборудва "Колежа" и с ново видеотабло

От Мариян Найденов

Ботев (Пловдив) получи седалките, които ще бъдат разположени по трибуните на новия стадион "Христо Ботев", съобщиха от клуба.

Те пристигнаха днес на базата на "канарите" в Коматево като дарение от Община Пловдив, която преди повече от 2 години, през лятото на 2011-та, пое ангажимент да вложи 950 000 лева в реконструкцията на "Колежа". 

Седалките бяха символично предадени на председателя на съвета на директорите в ПФК Ботев АД Юли Попов от кмета на Пловдив Иван Тотев.  

На клубната база в Коматево ще бъдат съхранявани общо 17786 седалки, от които - 11846 в жълт, 5591 в черен и 349 в червен цвят. Предстои доставката и на 252 ВИП-седалки.

Стойността на седалките, с които ще бъде оборудван стадион "Христо Ботев" е 600 000 лева. Останалите 350 000 общинската администрация предвижда да вложи във видеотабло с площ от 60 кв.м.

"От името на ръководството и собственика на клуба искам да благодаря на Община Пловдив, че става съпричастна към това, което строим като материална база. Надявам се скоро да имаме ултрамодерен стадион, който да приема срещи от високо европейско ниво", заяви Юли Попов при приемането на дарението.

"Канарчетата" напуснаха "Колежа", за да може да се ускори работата по строежа на стадиона, което трябва да бъде завършено до пролетта на 2015 година.

Когато стане готов новият "Христо Ботев" ще се превърне в най-модерния стадион в България, а на него ще могат да се провеждат срещи от полуфиналите в клубните турнири на Стария континент.

Водещи

Най-четени