Проблем с двигателя спря Льоб във Франция 01.10 | 10:30

Изненадващ лидер след първия ден е Дани Сордо, преследван от Петер Солберг и Себастиен Ожие

От Константин Симидчийски

За първи път от две години насам Себастиен Льоб се отказа по време на етапно състезание от Световния рали шампионат (WRC), след като французинът бе принуден да прекрати участието си в Рали Франция поради срив на двигателя.

Само 26 километра бяха изминати от Ситроен-а на седемкратния шампион, когато той загуби скорост и практически бе подведен от техниката, за да спре устрема си към победата - причината за повредата все още не е напълно ясна, но става въпрос за проблем в двигателя.

Отборният мениджър на Ситроен Свен Смеетс потвърди новината пред официалния сайт на WRC, че Льоб няма да продължи да кара в Рали Франция.

"Не искаме да рискуваме с двигателя, защото дори и да успеем да се състезаваме тук, няма да има гаранция, че проблемът няма да се върне в Испания (където ще се проведе следващия кръг)", заяви Смеетс.

За последно Льоб отпадна от етапно състезание преди две години, когато катастрофира в Рали Гърция.

До момента в ралито лидер изненадващо е Дани Сордо с Мини Купър, следван от Петер Солберг и Себастиен Ожие. Северноирландецът Крис Мийк също с Мини Купър, се намира на 4-то място след края на първия ден.

Водещи