Провал за Левски в Стара Загора 09.11 | 17:14

Мачът решен от спорна дузпа за Берое

От Иво Вецев

Левски се върна към посредствеността този следобед в Стара Загора, след като изигра безлични 90 минути и загуби с 1:0 от Берое в дерби мач от 17-ия кръг на българското първенство.

В мач с много спирания на играта и много малко положение единственият гол падна в 30', след като Венцислав Христов се разписа от дузпа за много спорно нарушение на Даниел Димов срещу противников състезател.

Многократните повторения не убедиха зрителите в правотата на съдията Георги Йорданов, но за загубата "сините" могат да се сърдят на себе си заради слабата игра на отбора в нападение, особено през втората част, когато домакините приеха играта напълно в своята половина, но положения пред Караджов липсваха.

Така приключва и серията на 26-кратните шампиони без загуба срещу Берое. В последните 8 мача старозагорци имаха само един равен в първенството, но това се промени този следобед Под Аязмото. Левски вече няма победа над Берое в 3 поредни мача – два за първенство и 1 за Купата на България.

Берое вече е само на точка от 7-ия Черно море, който е с 26 пункта. Левски пък е с 28 точки и след 4 победи под ръководството на Здравков отново може да се озове на 12 зад лидера Лудогорец, при положение че възпитаниците на Стойчо Стоев спечелят дербито с ЦСКА утре.

Повече подробности за Берое - Левски може да прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени