Провал за Свиндал в Ленцерхайде 13.03 | 12:58

Алексис Пинтуро спечели последния супергигантски слалом

От Божидар Азманов

Алексис Пинтуро е последният победител в Супер-Г през този сезон.

Французинът стартира с последния 26-и стартов номер в надпреварата в швейцарския зимен център Ленцерхайде и финишира с време 1:13.71 минути. Така той записа своята трета победа през този сезон и общо седма в неговата кариера.

Втори остана друг французин Тома Мермио Блонден, който изостана на 44 стотни от победителя, а трети се нареди ветеранът Боде Милър с време 1:14.28 минути.

Четвърти се нареди победителят от вчерашното спускане и олимпийски шампион в дисциплината Матиас Майер, а шестицата затвориха Тед Лигети и Кристоф Инерхофер.

Новината обаче е слабото представяне на Аксел Лунд Свиндал, който беше фаворит за победата, но остана 16-и и не спечели точки за Световната купа. Норвежецът изостана на 2,09 секунди от Пинтуро и почти се прости с шансовете си за Големия кристален глобус.

Основният му конкурент Марсел Хиршер се представи много по-добре в тази слаба за него дисциплина и завърши 12-и. Така той стопи аванса на норвежеца в класирането на само 19 точки преди двете технични дисциплини.

Свиндал има 1091 точки, а Хиршер е със 1072. Трети е победителят от днес Алексис Пинтуро, който има 919 точки и също има теоритични шансове за трофея.

Въпреки провала днес, Аксел Лунд Свиндал спечели Малкия кристален глобус в дисциплината Супер-Г. Той е първи с 346 точки, втори е неговият сънародник Шетил Янсруд с 259, а трети – швейцареца Патрик Кюнг с 255 точки.

Водещи

Най-четени