Прокуратурата разследва 4 мача от настоящия сезон в А група 12.09 | 12:41

На този етап от футболния съюз и градската прокуратура не дават конретните данни кои са четирите мача

От Краси Киров

Прокуратурата разследва 4 мача от настоящия футболен сезон за съмнение в манипулиране на резултати и симулативна игра.

Това призна вчера председателят на комисията за етика и феърплей в Българския футболен съюз - генерал Васил Василев, цитиран от ТВ7.

На този етап от футболния съюз и градската прокуратура не дават конретните данни кои са четирите мача предизвикали съмнения за честна игра.

Сигналите са дадени от комисията за етика и феърплей, а нейният председател генерал Василев обяви, че взаимната работа с прокуратурата ще продължава всеки кръг до края на шампионата.

Тази сутрин изтече информация, че става въпрос за два мача на новакът в А група – Етър. Това са мачовете на "виолетовите" с Берое и Пирин (Гоце Делчев). И в двата мача Етър падна с по 0:1. 

Сигналът за мача с Берое е в следствие на изказване на президента на Етър, който след загубата обвини директно Цанко Цветанов в "черно тото". Тогава избухна голям скандал и Цветанов веднага си подаде оставката, но изглежда ръководството на Етър реши, че трябва да запази треньора, който вкара отбора в елита на българския футбол.

Според други информации се разследват срещите Славия – Банско (0:2), играна в паузата на шампионата заради световните квалификации.

Също така се проверява и двубоят при юношите между Видима Раковски и Спартак Плевен (6:0).

Водещи

Най-четени