Пропадна вторият мач на Станислав Недков в UFC 17.12 | 19:40

Българинът трябваше да се бие в Рио де Жанейро на 14 януари, но здравословни проблеми го спират от участие

От Константин Симидчийски

Един от най-добрите български бойци Станислав Недков - Стъки няма да запише втори мач в най-популярната MMA верига UFC, след като здравословни проблеми спряха родния атлет от участие на UFC 142 в Рио де Жанейро на 14 януари.

По план Недков трябваше да премери сили с бразилеца Фабио Малдонадо, но организаторите на събитието съобщиха, че българинът няма да участва на галавечерта. Нещо, което в последствие бе потвърдено и от самия него.

"Аз отпадам от UFC 142,заради здравословни причини. Извинявам се на всички приятели и фенове. UFC е най-важното нещо в живота ми и това отлагане на този мач е един тежък за мен момент. Бог ще реши, кога ще се завърна и когато това стане аз ще бъда по-силен от всякога", обърна се Станислав Недков до почитателите си.

През тази година Стъки влезе в историята на българските бойни спортове, превръщайки се в първия роден състезател, успял да постигне победа в официален двубой от UFC. Това се случи в края на месец август, когато Недков отново бе в Рио де Жанейро, а негов съперник бе представителят на домакините Луиш Кейн.

Тогава боецът от Велико Търново смълча трибуните, нокаутирвайки южноамериканеца още в първия рунд, постигайки историческа за България победа в най-престижната MMA верига.

Водещи

Най-четени