Пропадна мачът между Локомотив София и Славия 28.03 | 16:05

Причина за това е липсата на осигурена охрана на ст. "Локомотив"

От Константин Симидчийски

Днешното столично дерби между отборите на Локомотив София и Славия на ст. "Локомотив" няма да се проведе, като причина за това е липсата на осигурена охрана, която да се грижи за опазването на реда на стадиона. Казус, произхождащ от проблемите с лиценза на стадиона, както и институционалните неуредици.

По подобен начин пред две седмици бе забавено и началото на двубоя между Локомотив София и Видима-Раковски, като мачът все пак се проведе.

Президентът на Локомотив София Николай Гигов се оправда, че "полицията не е позволила на охранителната фирма да си свърши работата", като няма как да бъде намерено решение на ситуацията за толкова кратко време. Гигов дори се закани, че при подобни обстоятелства Локомотив може да напусне първенството.

Стана ясно, че час и половина преди началото на двубоя е била издадена забранителна заповед от страна на полицията, според която се забранява осъществяването на охранителна дейност на стадиона.

Футболистите на Локомотив София и Славия излязоха на ст. "Локомотив" и дори проведоха обичайната си загрявка, но в крайна сметка се оказа, че мач няма да има.

Това означава, че най-вероятно на отбора на Славия ще бъде присъдена служебна победа с 3:0, като решението за това трябва да бъде потвърдено от Спортно-техническата комисия на БФС.

Водещи

Най-четени