Пропадна трансферът на Карлос Тевес в Милан 12.01 | 19:40

Сделката за аржентинеца изглежда е пред провал, след като Алешандре Пато отклони офертата на Пари Сен Жермен

От Константин Симидчийски

Италианският шампион Милан е на път да се размине със заплануваното привличане на Карлос Тевес, след като бразилският нападател на "росонерите" Алешандре Пато обърка плановете на Адриано Галиани и компания.

Днес във френската преса се появи информация, че Патока е на път да подпише с богаташите от Пари Сен Жермен, което трябваше да вкара свежи 35 милиона евро в касата на Милан. Средства, които "росонерите" да използват, за да финализират операцията по закупуването на Карлос Тевес.

Както е известно, Манчестър Сити настоява да се раздели окончателно с проблемния голмайстор, отхвърляйки каквито и да е предложения за неговото преотстъпване. Милан пък явно не е в състояние да предложи желаната от "гражданите" сума, без да се раздели с някоя от звездите си.

Преди броени минути Адриано Галиани потвърди, че Карлос Тевес няма да акостира на "Стадио Сан Сиро", като в основата на тази развръзка е решението на Пато да откаже на ПСЖ.

"Тевес няма да дойде в Милан. Пато реши да остане", заяви гологлавият бос в телефонен разговор със Sky Italia.

Така ситуацията около Карлос Тевес се заплита още повече. Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е твърд в желанието си да разкара аржентинеца, който вече окончателно няма бъдеще на "Йистландс". Ако Милан действително се откаже от привличането на Тевес, то най-вероятно отново ще станем свидетели на намеса от страна на Интер.

"Нерадзурите" вече отправиха конкретна оферта за бившия футболист на Манчестър Юнайтед, която бе приета от шефовете на Сити. Единственият проблем обаче се оказа личното желание на състезателя, който предпочита да продължи кариерата си в Милан.

Водещи