Пълна промяна за гребния канал в Пловдив преди европейското 07.09 | 17:38

Mонтирано е последно поколение стартово устройство, a на трибуните са поставени допълнителни 1000 седалки

От Краси Киров

Реконструкцията на гребния канал в Пловдив, на който от 16 до 18 септември ще се проведе европейското първенство по гребане, върви по план и съоръжението ще бъде готово за  началото на шампионата.

"Всичко с ремонтите е наред и ще се справим до старта на първенството. Най-хубавото е, че това, което сега се прави за европейското, след него ще остане за българското гребане”, каза председателят на организационния комитет Иван Попов.

Напълно завършено е самото трасе, направени са 3 пристана, медицински център по всички изисквания на международната федерация ФИСА, закупени са 6 нови катамарана и 3 спасителни лодки, монтирано е последно поколение стартово устройство, на трибуните са поставени допълнителни 1000 седалки и капацитетът вече е 3400 седящи места.

Новото електронно табло вече пристигна от Южна Корея и също предстои да бъде монтирано. В момента текат последните подобрения на финалния комплекс, където се подменя фасадата.

Вече са изградени офисът на ФИСА, официалните ложи и пресцентърът. След края на европейското първенство всички подобрения и закупени спомагателни съоръжения ще останат за Българска федерация гребане.

Всеки един от 5-те пловдивски клуба пък ще получи собствен тренировъчен център на гребната база. Строително-монтажните дейности възлизат на обща стойност 1 500 000 лв.

За спортно-технически мероприятия около самото първенство и закупуване на лодки и катамарани са отделени други 650 000 лв. Средствата са осигурени основно от Министерство на физическото възпитание и спорта, държавния бюджет и Община Пловдив.

Водещи

Най-четени