Пълнят с дечица празните олимпийски стадиони в Рио 04.08 | 18:48

240 000 безплатни билета ще бъдат раздадени за Олимпиадата на бедни малчугани

От iNews.bg

Организаторите на 31-те Олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще бъдат открити на бляскава церемония тази вечер, ще раздадат близо 240 000 безплатни билета за различните състезания на деца в неравностойно положение. Това решение е било провокирано от ниската посещаемост на стадионите по време на двубоите от стартиралия вече футболен турнир при жените, предаде БГНЕС.

Надпреварата бе открита със срещите между националните отбори на Швеция и Южна Африка, както и тази между домакина Бразилия и Китай. И двата мача се играха на 60-хилядния Олимпийски стадион в Рио, но посещаемостта определено бе много под очакванията.

В резултат на това директорът по комуникациите на Игрите в Рио Марио Андрада потвърди новината, че близо четвърт милион билети ще бъдат раздадени безплатно на деца от цяла Бразилия.

"Достигнахме максимума от планираните приходи. Вече продадохме най-скъпите пропуски, така че можем да си позволим да дадем част от останалите билети. Има няколко спорта, които не са особено популярни сред младите, като например голфа и ръгбито. Така от една страна тези деца ще се докоснат до олимпийските ценности, а от друга ще се запознаят с тези спортове", заяви Андрада.

Водещи

Най-четени