Първи колосален трансфер през зимата 14.01 | 19:59

Жозе Моуриньо си осигури услугите на Неманя Матич

От Иво Вецев

Английският гранд Челси се отчете първи на с голям трансфер през януарския трансферен прозорец, след като лондончани са на финалната права по привличането на халфа на Бенфика Неманя Матич срещу 25 милиона евро.

Въпреки че по правилата на финансовия феърплей лондончани трудно могат да осъществят подобен трансфер, то той ще бъде финансиран най-вече с парите, които се очаква клубът да получи от Волфсбург за Кевин де Брюн, като сделката се очаква да надвишава 18 милиона евро.

Самият Матич призна пред португалските медии, че дните му в Бенфика са изтекли, а мачът срещу Порто е бил последен в неговата кариера при "орлите". Той настоя, че е искал да смени първенството в Португалия с по-силно, а също така че и Челси е сред любимите му отбори.

Сръбският национал беше част от селекцията на Челси до 2011 година, когато ръководството на тима договори правата на Давид Луис и прати Матич като разменна монета при покупката на бразилския защитник. Оттогава насам обаче Матич се превърна в един от най-високо ценените полузащитници в Европа.

Това се очаква да бъде и един от малкото големи трансфери през тази зима, като засега няма индикации за скорошни скъпоплатени покупки на големите европейски тимове.

Водещи

Най-четени