Първи медал за България в Рио 18.08 | 10:32

Елица Янкова се окичи с бронз след победа над аржентинка

От iNews.bg

България най-сетне спечели медал от Олимпиадата в Рио! Състезателката ни по борба в категория до 48 кг на женската борба Елица Янкова спечели бронзов медал на турнира в Бразилия. Тя победи аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес с 7:6.

Още в първите секунди Ели започна много агресивно. Чрез наказание на аржентинката за пасивност нашето момиче поведе с 1:0. След това българката използва запазената си марка - хвана противничката за крака и заслужено спечели нови 2 точки. За Бермудес нещата тръгнаха много зле, след като тя блокира атаката по забранен начин и резултата скочи на 5:0.

Грешка на Ели обаче и коства две точки. Българката продължи да бъде агресивна и стигна до 7:2. Бермудес направи отчаяна и много изненадваща атака и получи 4 точки минута и половина преди края. 

Когато Янкова отново хвана краката на аржентинката, треньорите на нашето момиче крещяха до тепиха - Давай, давай можеш !!!

Така Ели отсрами родния спорт. Подвигът на 21-гидошната Янкова до сега е единствената оправдана инвестиция от държавата за изпратетните ни спортисти в Рио.

Източник: Sporta.bg 

Водещи

Най-четени