Първият голям трансфер в Англия вече е факт 02.01 | 20:33

Ливърпул си осигури услугите на нападателя на Челси Даниел Стъридж

От Краси Киров

Ръководството на Ливърпул направи първи трансфер за 2013-та година. Мърсисайдци закупиха нападателя на Челси Даниел Стъридж, който не получаваше никакъв шанс след пристигането на Рафа Бенитес.

Това е първия трансфер по оста Челси - Ливърпул след като бившия наставник на "червените" застана начело на тима от Лондон.

"Радвам се, че съм тук. Мениджърът Роджърс каза, че иска да остана в клуба дълго време и аз споделям неговите виждания.  Не подписах договор, за да играя в Ливърпул две години и да  продължа другаде", заяви Стъридж за официалния сайт на тима.

Стъридж започна своята кариера в Манчесгтър Сити преди да премине в Челси през 2009 година.  Според запознати неговата заплата в тима на Ливърпул ще бъде с 25% по-ниска.

В същото време Челси започна официално преговори за нападателя на Нюкясъл Демба Ба. От ръководството на "свраките" обявиха, че Челси са активирали клаузата за изкупуването на правата на футболиста, която е в размер на около 8 милиона паунда. Нападателят дори не е включен в днешния мач на тима срещу Евертън.

Водещи

Най-четени