Рабита и Рабаджиева ще спорят за титлата на Световните финали 13.10 | 19:10

Българката отбеляза последната точка при успеха с 3:0 над Мирадор, като съперник на Рабита на финала ще бъдат туркините от ВакъфБанк ТТелеком

От Константин Симидчийски

Отборът на Рабита (Баку) с българката Добриана Рабаджиева се класира на финала на Световното клубно първенство по волейбол за жени, след като днес азербайджанският тим постигна разгромен успех с 3:0 (25:15, 25:15, 25:8) над доминиканския Мирадор (Санта Доминго) в катарската столица Доха.

Сблъсъкът бе видимо твърде неравностоен като за 1/2-финал на Световни финали, като достатъчно показателно е, че състезателните на Мирадор не преминаха нито веднъж границата от 15 точки в геймовете си.

Българката Добриана Рабаджиева влезе като резерва в средата на третия гейм и отбеляза последната точка в мача, която бе и единствена на сметката й за днес. Най-резултатна за победителките бе хърватката Наташа Осмокрович, завършила с актив от 19 точки. Сръбкинята Саня Старович пък добави още 15.

Така на финала на надпреварата Рабита ще излезе в директен спор за златните медали срещу турския ВакъфБанк ТТелеком (Истанбул), който по-рано днес отнесе също с 3:0 бразилския Солис Нестле (Осаско).

Това ще бъде и своеобразно повторение на финала на европейската Шампионска лига от тази година, когато турският състав спечели с категоричното 3:0 гейма. Финалът между Рабита и Вакъфбанк ТТелеком ще се проведе утре от 17.00 часа българско време.

Водещи

Най-четени