Радванска спечели турнира в Пекин и влезе в топ 8 10.10 | 10:13

Шампионката спечели престижната надпревара след люта битка и много обрати в мача на финала срещу германката Андреа Петкович - 7:5 0:6 6:4

От Краси Киров

Приказката за полякинята Агниешка Радванска продължава - седмица след големия успех на турнира в Токио, тенисистката продължи забележителните си постижения на азиатска земя с триумф в Пекин с награден фонд 4 500 000 долара.

Шампионката спечели престижната надпревара след люта битка и много обрати в мача на финала срещу германката Андреа Петкович - 7:5 0:6 6:4.

Успехът носи троен повод за радост на полякинята, която освен титлата от новата седмица ще отбележи и рекордното осмо място в ранглистата на WTA. Освен това Радванска се изкачи и до заветната осма позиция в ранглистата, която ще определи участничките на заключителния шампионат на женската тенис асоциация в Истанбул.

Двубоят започна по-добре за Радванска, която вече се виждаше победителка в първия сет, повеждайки с 4:1. Петкович обаче не се отказа и взе следващите три гейма за равенството 4:4. Последва размяна на пробив от двете съпернички, преди полякинята отново да вземе подаването на Петкович и да съумее да задържи своето за успеха в сета със 7:5.

Загубената първа част накара Петкович да заиграе на изключително високо ниво, за което говори и резултатът в сета - 6:0. Германката бе тотална господарка на корта и редеше печеливш удар след удар, отказвайки бъдещата шампионка от амбициите да спечели мача в два сета.

Решителната част на мача вървеше гейм за гейм, но Радванска съумя да пробие Петкович в заключителната част на сета, поведе с 5:4 и не трепна да завърши мача на свой сервис.

Водещи

Най-четени