Радо Стойчев щастлив от успехите на националите 25.07 | 18:56

Именитият треньор се забавлява със слуховете за него

От Иво Вецев

Радостин Стойчев може вече да не е наставник на Тренто, но продължава да е любимец на хиляди фенове в Италия, като даде интервю за volleyball.it, в което говори за бъдещето си в Халкбанк, за Итас Диатек, както и за националния отбор на България.

Той все още няма писмен договор с турския тим, но има устна договорка за една година и целта му е един ден отново да се върне в Тренто, където е неговото семейство. За националите пък сподели, че е останал впечатлен от показаното в тазгодишното издание на Световната лига.

"Хареса ми България в Световната лига, постигна такъв резултат, че ако някой ме беше помолил да прогнозирам подобен успех в началото, то нямаше да мога. Отборът е в период на промяна, но резултатът в Мар дел Плада дава увереност на отбора.

Радвам се, че България се представя добре. Не е моя цел да съм на резервната скамейката. За краткото време, в което бях там, направих това, което мога. Изградил съм линия на работа, която ще остане и занапред. Щастлив съм от резултатите на Плачи и останалите треньори".

Той говори и за многото български фенове на волейбола, които го подкрепят и бяха против неговото уволнение, както и напускането на Матей Казийски, искайки в същото време оставките на Данчо Лазаров и УС на БФВ.

""Да, видях ги. Продължава да се говори, че им плащам за това (смее се). Вече повече от година протестират.... Колко ли биха ми стрували?

Честно казано аз не познавам тези момчета и момичета, не познавам никого лично, но всички са млади хора с идеали, принципи, и се организират чрез социалните мрежи, които аз въобще не използвам... ", сподели още Стойчев.

Водещи

Най-четени