Радо Янков: Сочи беше безценен опит 22.02 | 16:28

Янков записа най-добрия резултат в историята на българския мъжки сноуборд на олимпийски игри

От Мариян Найденов

Българският представител в сноуборда на Зимните Олимпийски игри в Сочи Радослав Янков заяви, че е доволен от представянето си на най-големия спортен форум. 

Янков, който пребори коварен вирус точно преди стартовете си в Екстремния парк "Роза Хутор", записа две класирания в топ 30 в дисциплините, в които участва.

В паралелния гигантски слалом той завърши 25-и, а в днешния паралелен слалон Радослав подобри класирането си, финиширайки на 21-а позиция в подреждането, въпреки че отново не успя да преодолее квалификациите.

Това 21-о място е и най-добрия резултат не само в кариерата на 24-годишния сноубордист, но и в историята на българския мъжки сноуборд на олимпийски игри.

"Това е първата ми олимпиада и съм доволен от това, че спечелих квота и съм тук сред елита, сред най-класните 32-а на планетата", коментира Радослав след състезанието.

"Сочи беше безценен опит за мен, а и като цяло скъсявам непрекъснато разликата с най-добрите", каза още  Янков.

Съвсем малко не ми достигна, за да вляза в осминафиналите. Все пак днес изпреварих 11 от топсъстезателите в света. И в двете състезания влязох много спокоен, дадох максимума от себе си, а тепърва ще търся още и още, защото имам резерви", завърши Радослав Янков.

Водещи

Най-четени