Радостин Стойчев: Доброто посрещане бе ключово за победата над германците 20.06 | 10:24

Българите доволни от чистата победа и подобрената игра във втория мач с Бундестима

От Мариян Найденов

Българският национален отбор по волейбол записа първата си победа като гост – 3:1 срещу коравия тим на Германия и запази реални шансове за класиране във финалната осмица на тазгодишното издание на Европейската лига. Настроението в лагера на "лъвовете" бе приповдигнато след успеха, ето какви бяха и първите думи на селекционера Радостин Стойчев и звездата на Тренто Матей Казийски на пресконференцията след срещата:

"Ключът в този мач бе в посрещането в първите два гейма. Играхме наистина добре в този елемент и това беше в основата на самоувереността ни. След лошия ни старт в третия гейм се фокусирахме върху четвъртия", посочи причината за значително по-добрата игра на българите във втория мач Стойчев.

В същия дух прозвучаха и думите на капитана за мачовете с Бундестима Казийски:
"Показахме наистина по-добра игра в сравнение с вчера. Започнахме от началото и играхме така, както в третия и четвъртия гейм вчера".

Германците пък достойно признаха превъзходството на съперника си и поздравиха "лъвовете" за успеха.

"България заслужи победата. Българите поведоха от началото, играха много по-прецизно в атака и сервис, отколкото моите играчи. Бяхме наказани за неточностите ни", сподели наставникът на немците Раул Лозано.

"Българите заслужиха победата. Те играха с по-голяма прецизност и мощ, докато ние имахме проблеми да намерим ритъма си на игра", допълни звездата на Бундестима Роберт Кром.

След победата националите запазиха второто място във временното класиране на група B на Европейската лига с актив от 13 точки, Германия пък остава трета с 8.

Водещи

Най-четени