Радостин Стойчев не иска подценяване срещу Япония 23.06 | 14:48

Националният селекционер предупреди волейболистите да внимават, защото японците ще бъдат по-силни от преди

От Краси Киров

Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Радостин Стойчев даде обичайната си пресконференция преди важния уикенд за "лъвовете" в Световната лига.

Отборът ни посреща Япония в опит да подобри показателите си на второто място в група B на надпреварата с нови шест точки срещу азиатците, но Стойчев и възпитаниците му са внимателни и в никакъв случай няма да допуснат подценяване на съперника. Двубоите с Япония са на в събота и неделя от 18:00 часа във Варна.

"Не трябва да се заблуждаваме, че в предстоящите две срещи срещу Япония ще ни бъде по-лесно, защото вече сме ги победили два пъти. Напротив те доста са подобрили играта си и ние ще подходим максимално концентрирано", предупреди специалистът.

"Не ме интересува как ще завършат двете срещи на Русия в Германия. Ние сме концентрирани върху нашето представяне. Факт е, че Русия към момента се намира в най-добра форма от отборите в групата и заслужено е лидер, но ние ще търсим максимума и от мачовете срещу тях в последния уикенд".

Стойчев не пропусна да коментира и наболялата тема около постоянните контузии в отбора и разкри моментното състояние на капитана на тима Владо Николов, Матей Казийски, Виктор Йосифов и контузените наскоро Вальо Братоев и Боян Йорданов.

"Днес Владо Николов ще опита да тренира пълноценно със специалните стелки, които му направихме в Италия. Целта им е да намалят натоварването върху контузената част на крака му. Все още не може да се каже дали ще бъде готов за мачовете с Япония", разкри селекционерът.

"Виктор Йосифов тренира на пълни обороти, въпреки че все още има оток на глезена. Категорично извън състава остават Валентин Братоев и Боян Йорданов. Матей Казийски все още не тренира на пълни обороти, тъй като контузията в гърба продължава да му създава проблеми."

"До момента съумяхме да изчистим играта си от някои леки грешки и вече знаем как да решаваме определени ситуации без да даваме точки на противника. За оптимално представяне на отбора обаче може да се говори едва след месеци, когато в Матей и Владо се включат пълноценно в работата на отбора", каза още Стойчев.

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Владимир Николов предпочита да не бърза със сметките за класирането на тима във финалната осмица на Световната лига и подчерта, че важните битки за тима тепърва предстоят.

Николов говори за шансовете на националите и възможността да се включи в решителните домакинства на отбора срещу Япония и Русия на пресконференция днес.

"Няма смисъл да си правим сметки без кръчмар как ще завършат мачовете до края в нашата група. Ясно е обаче, че без да прибавим 9 или 10 точки към актива си няма да имаме шанс за финалите", коментира капитанът.

"Гарантирам, че ще направим всичко по силите си, за да постигнем тази цел. Все още не мога да кажа, че съм на 100% възстановен от контузията, но днес ще опитам да направя пълно натоварване", каза още Николов, който ще тренира със специално донесените му стелки от Италия, за да предпази контузения си крак от нови усложнения.

Водещи

Най-четени