Размяната на думи между Владимир Кличко и Кубрат Пулев продължава 21.09 | 16:22

Украинецът отговори на българския претендент относно темата с допинга

От iNews.bg

Мачът между Владимир Кличко и Кубрат Пулев за световната корона в тежка категория бе пренасрочен за 15 ноември, но двамата боксьори не спират да разменят думи един към друг.

Този път дойде ред на украинския шампион, който отговори на обвиненията на Кубрат Пулев, че използва забранени стимуланти и умишлено не се подлага на допълнителни допинг тестове.

Владимир Кличко говори по темата по време на промоционално събитие, заявявайки, че промоутърите на Пулев от "Зауерланд Ивентс" стоят зад думите и обвиненията на българския боксьор.

"Тази тема е непрекъснато повдигана от същата промоутърска компания - "Зауерланд Ивентс", която винаги е принуждавала бойците си да изразяват подобно неуважение към всичките години на работа от моята успешна кариера. Аз винаги съм следвал правилата в това отношение – както тези на германската боксова федерация, така и на всички организации, чийто шампионски титли притежавам", заяви украинецът.

"Има различни боксьори, които се опитват да ми влязат под кожата. Но както казах – винаги съм следвал правилата и никога не съм ги нарушавал, нито пък това би било възможно, особено когато говорим за това", добави Кличко.

По първоначален план Владимир Кличко и Кубрат Пулев трябваше да премерят сили на 9 септември, но контузия в бицепса на световния шампион наложи отлагане на сблъсъка за 15 ноември. Украинецът пък довери, че съвсем скоро отново ще поднови тренировки за мача.

"Все още се възстановявам. До една седмица трябва да получа разрешение да започна да тренирам. Кубрат Пулев е мой задължителен съперник, като нямам право на избор – длъжен съм да се бия с него", напомни Кличко.

Водещи

Най-четени