Разследват Антонио Конте за уредени мачове в Италия 28.05 | 11:01

Капитанът на Лацио бе арестуван в нова акция срещу "черното тото" в Италия

От Краси Киров

Треньорът на шампиона Ювентус Антонио Конте е обект на разследване за уговорени мачове в Серия А, стана ясно след поредната порция разследвания от прокуратурата в Кремона. В същото време бе арестуван капитанът на Лацио Стефано Маури.

Скандалът с уреждане на срещи от Серия А и по-долните дивизии започна още миналото лято, а късно снощи бяха извършени 19 ареста на бивши и настоящи футболисти на Апенините.

Наставникът на "старата госпожа", разбира се, не е арестуван, като засега единствено е претърсен домът му във връзка с подозрения, че е участвал в схемите за манипулиране на мачове, които включват и залагания в букмейкърски къщи.

Конте не е заподозрян заради кампанията си начело на Ювентус, който направи шампион без загуба в Серия А - по-миналата година той бе начело на Сиена и именно с този си престой той е обект на интерес от прокуратурата, която се очаква да го привика на разпит.

Сред арестуваните личи името на капитана на Лацио Стефано Маури, като другите се подвизават в отбори от Серия Б - Омар Милането в момента играе за Падуа, но е бивш халф на Дженоа, както и нападателят на Сампдория Кристиан Бертани, състезавал се за Новара.

Близо 150 футболисти вече са разследвани от прокуратурата в Кремона във връзка със скандала "Калчоскомесе" (уредени мачове). Според властите играчите са манипулирали мачове и са залагали на крайните им резултати в букмейкърски къщи на Апенините и в чужбина.

Центърът на разследваните мачове е през сезон 2010-2011 и засяга първенствата в Серия А и Серия Б

Водещи

Най-четени