Райконен хладнокръвен, Алонсо въодушевен, Фетел - примирен 17.03 | 12:25

Отзиви и култови снимки след Гран при на Австралия

От Даниел Любомиров

Кими Райконен спечели блестяща победа в дебютното за сезон 2013 Гран при на Австралия, въпреки че стартира от едва 7-ма позиция на решетката.

Фернандо Алонсо даде заявка за отличната форма на Ферари и грабна второто място, като световният шампион Себастиан Фетел не можа да се възползва от полпозишъна си и трябваше да се задоволи с трета позиция.

На този линк можете да прочетете всичко най-интригуващо от зрелищния първи кръг във Формула 1 през тази година.

Кими Райконен за пореден път оправда прякора си Ледения и беше изключително спокоен и уверен на най-високото място на почетната стълбица.

"Не се съмнявах в победата, знаех, че разполагам с бърза кола", сподели Кими след награждаването.

антастично състезание, бяхме фантастични, насладих се на всяка една обиколка, започваме много по-добре от предишни сезони", заяви изпадналият в еуфория Фернандо Алонсо.

"Когато други са били по-бързи от теб, трябва да си признаеш. Няма място за притеснения, но е разбираемо, че искахме по-добър резултат", коментира спокойно Фетел.

Страхотното представяне на Адриан Сутил при завръщането му във Формула 1 накара съотборникът му във Форс Индия Пол ди Реста да се почувства застрашен. Младият шотландец се изказа доста неадекватно след края на състезанието за собствения си резултат.

Реакции на други пилоти

Люис Хамилтън, финиширал 5-ти: "Не сме очаквали да имаме толкова добра кола. Някои хора ще кажат, че не сме се представили страхотно, но за мен 5-то място е доста добре.

Трябваше да се прибера в бокса и да сменя гумите, защото 27 обиколки с един комплект беше невъзможно постижение. Според мен в Малайзия ще се представим добре."

Дженсън Бътън, финиширал 9-ти: "Стартът ми беше много добър и изпреварих болид на Лотус. Мислех, че се представяме добре и правим каквото е необходимо, но очевидно не сме се справили.

Истината е, че 9-тото място беше максимумът на нашите възможности и пътят към върха ще бъде доста дълъг. Имаме много работа, няма да се изстреляме моментално. Ако отбележим 2 точки в Малайзия, трябва да сме доволни. А ние сме МакЛарън - трябва да сме по-напред."

МакЛарън се представи доста слабо в Австралия, въпреки че в последните 4 години (преди днешния старт) Бътън имаше 3 победи, 2 от които с МакЛарън. Днес той и Серхио Перес бяха далеч от темпото на лидерите, като мексиканецът дори не завърши в зоната на точките.

Адриан Сутил, завършил 7-ми: Радвам се, че отново съм пилот от Формула 1. Определено не очаквах да водя състезанието в продължение на 15 обиколки. Накрая просто нямаше как да съм по-бърз, защото трябваше да карам 7 тура със супермеките гуми, а те просто се разпаднаха прекалено бързо.

Водещи

Най-четени