Рали Сливен става част от IRC през 2012-та година 25.11 | 10:02

Състезанието е предвидено за 29 и 30 септември и ще бъде 11-о от общо 13 старта в най-силно отразяваната телевизионно надпревара

От Краси Киров

Българският автомобилен спорт има с какво да се гордее след като вчера стана ясно, че Рали Сливен ще бъде част от календара на Интерконтинентал Рали Чалъндж (IRC) през 2011 година.

Така след 2010 година, когато Рали България бе част от световния рали шампионат (WRC) феновете на този спорт у нас отново могат да бъдат доволни.

Състезанието е предвидено за 29 и 30 септември и ще бъде 11-о от общо 13 старта в най-силно отразяваната телевизионно надпревара. Битките по трасето ще бъдат предавани по телевизионния канал на Евроспорт.

Новото ръководство на българската федерация по автомобилен спорт постигна една от целите си след избирането му. В продължение на месец организаторите и новото ръководство на федерацията усилено работеха за включването на Рали Сливен в календара на сериите от 2012 година.

"Правим всичко възможно състезанието да бъде проведено така, както сме го планирали", заяви новият президент на федерацията Александър Александров.

"Вижда се, че новият управителен съвет започва да изпълняваме всички онези неща, които обявихме като една част от нашата програма", допълни той.

Водещи

Най-четени