Рангелова първа в серията си с нов национален рекорд, Аврамова завърши 31-а 29.07 | 14:16

За съжаление и двете ни плувкини не успяха да се класират за полуфиналните серии, в които място намират най-добрите 16 състезателки

От Мариян Найденов

Нина Рангелова започна по чудесен начин участието си на Олимпийските игри в Лондон, след като спечели своята квалификационна серия в дисциплината 400 метра свободен стил.

22-годишната българка преодоля дистанцията за 04:11:71 минути, с което подобри собствения си национален рекорд в дисциплината от 4:12,21 мин., поставен в края на миналата година в Атланта (САЩ).

За съжаление Нина не успя да влезе в полуфиналните серии в днешния вечерен сеанс, след като времето ѝ бе едва 23-то в общото класиране, а напред продължават първите 16 състезателки.

Рангелова разчете отлично плуването си, тя водеше в първите 50 метра, след което на втората 50-метрова дистанция се движеше втора и реши да атакува в последните 100 метра, в които наложи страхотно темпо, за да се поздрави с победата.

По-рано днес в британската столица стартира и Екатерина Аврамова, но тя не успя да влезе във финала на 100 метра гръб, след като финишира шеста в своята серия. Аврамова даде време от 1:02,20 мин. и остана далеч от 16-те полуфиналистки, завършвайки на 31-о място в крайното класиране.

Водещи

Най-четени