Рафа Надал излиза срещу Анди Мъри в битка за място на финала 10.09 | 10:57

Испанецът се справи лесно срещу Анди Родик, докато на Мъри му бе по-трудно срещу Джон Иснър

От Краси Киров

Рафаел Надал и Анди Мъри ще спорят за място на финалa на US Open тази година. В свoите битки на ¼ финалите Надал надви лесно Анди Родик, докато Мъри изпита трудности при отстраняването на Джон Иснър.

Бившият номер 1 в тениса Рафаел Надал спечели по безапелационен начин ¼ финала срещу Анди Родик (САЩ). Испанският тореадор разби с 6:2, 6:1, 6:3 звездата и надежда на домакините. Надал бе пълен господар на корта, като показа че формата му се възвръща с всеки изминал двубой.

От друга страна пък Анди Родик изигра продължителен двубой вчера с Давид Ферер, което му попречи да покаже пълните си възможности.  Надал започна перфектно и поведе с 4:0 гейма и спечели първия сет само за 44 минути като даде само гейм на своя съперник. Във втория сет ситуацията не се промени и Рафа поведе с 2:0. Анди успя да запази следващите си подавания, но не стигна до пробив и това означаваше 6:2 за Надал.

Родик достигна до първите си точки за пробив в третия сет, но не успя да се възползва от тях. Така Надал взе нещата в своите ръце и поведе с 3:0. След това Родик успя да спечели своите подавания, но загуби сета и мача след 6:3. Малко преди края Анди изпитваше проблеми в бедрото и масажистът му трябваше да действа.

Шотландецът Анди Мъри пък надигра с 3:1 сета 7-5 6-4  3-6 7-6(2) Джон Иснър и се класира за четвърти пореден полуфинал в Големия шлем. Срещата започна равностойно като двамата тенисисти взимаха своя сервис до 5:5 гейма. Тогава Мъри се въползва от първата си възможност за пробив и след това взе своя сервис за 7:5.

Мъри продължи серията си и проби сервиса на своя съперник още в началото на втория сет, и поведе с 2:0. Този пробив се оказа достатъчен за успеха с 6:4 в сета. В третата част Иснър показа много добра игра и успя да направи пробив и да поведе с 3:0, след което задържа преднината си до 6:3.

Четвъртият сет двамата тенисити отново показаха оспорвана игра, като при 4:4 Иснър имаше две точки за пробив, но не успя да се възползва от тях. Анди успя да се измъкне и да доведе сета до тайбрек. Там Мъри бе по-съсредоточен и след като поведе с 6:2 нямаше проблеми с първия си мачбол.

Така Рафаел Надал ще спори с Анди Мъри в полуфинала на US Open. В другият полуфинал Роджър Федерер излиза срещу Новак Джокович.

При жените полуфиналните двойки са следните: Каролине Вознячки – Серина Уилямс и Анжелик Кербер – Саманта Стоусър.

Всички полуфинали ще се играят тази вечер, като започват от 19:00 българско време със суперсблъсъка Новак Джокович – Роджър Федерер.

Водещи

Най-четени