Рафа Надал отдаде загубите си напоследък на психиката 04.07 | 18:00

Испанецът натрупа пет поредни поражения от Новак Джокович, включително и на вчерашния финал на "Уимбълдън"

От Константин Симидчийски

Рафаел Надал, който от днес официално отстъпи лидерството в световната ранглиста на шампиона на Уимбълдън Новак Джокович, продължава да отдава поредицата неуспешни резултати срещу сърбина през сезона по-скоро на психологически фактор, отколкото на качеството му на игра.

Ноле продължи успешната си серия срещу Надал на финалите в Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Рим с престижна победа на ниво Голям Шлем на Олд Ингланд Клъб вчера, но испанецът не вижда какво още може да подобри в играта си, за да се противопостави успешно на изключителния сезон на сърбина.

"Загубих от Новак пет поредни пъти, когато бях във върхова форма", отбеляза Рафа. "Спечелих почти всички останали мачове през сезона. Това ме кара да мисля, че проблемът не е в играта ми, а по-скоро психологически".

"Напрежението ми коства и загубата на финала вчера. При резултат 5:4 в негова полза направих кошмарен сервис гейм и загубих сета. Нещата се повториха и в четвъртия сет при 4:3 за Ноле и поредното колебливо подаване от моя страна", анализира слабостите си испанският талант.

"Успешната игра в тези моменти може би ще се окаже и ключова за по-доброто ми представяне срещу него. Изпуснах страхотна възможност за пробив на старта на четвъртия сет, след като бях спечелил предишния с 6:1. Чувствам, че ако бях повел с 2:0 в сета имах шанс да победя".

"Трябва да бъда по-спокоен във важните моменти, да играя агресивно и да бъда по-уверен в себе си. Ще опитам да го направя при следващата ми среща с Джокович. Ако ли не, отново ще съм тук и ще обяснявам защо загубих шестия си пореден финал", шеговито заключи Матадора.

Новият лидер в световната ранглиста има забележителните 48 победи от 49 мача във феноменалния си сезон, донесъл му титли в 6 турнира от ATP сериите и две от Голям Шлем.

Водещи

Най-четени